Metsähallitus avaa yhteistyössä Utsjoen kunnan kanssa asiakaspalvelu- ja matkailuneuvontapisteen Utsjoelle kesäksi

Kuva: Tilapäisissä tiloissa voi tutustua sääskien elämään. Asiakasneuvoja Kaisa Tikka antaa neuvot Utsjoen reiteille ja ohjaa asiakkaita matkailupalvelujen äärelle (Metsähallitus/Tarja Tuovinen).

Tiedote. Julkaistu: 14.06.2017, 15:15
Metsähallitus

Keväällä tulipalossa tuhoutuneen Utsjoen luontotuvan tilalle avataan tilapäinen asiakaspalvelupiste Áilegas-keskuksen tiloihin kesäksi. Piste on avoinna 15.6.-15.9. välisenä aikana maanantaista perjantaihin klo 10-17. Keskus löytyy Utsjoen koulukeskuksen pihapiiristä. Mahdollisesta uuden luontotuvan rakentamisesta Metsähallitus päättää myöhemmin. Kyläkuvaa rumentavan palopaikan raivaus tehdään, kun paloa tuhotyönä tutkivalta poliisilta saadaan siihen lupa.

Neuvontapisteessä annetaan neuvot retkeilyyn ja tarvittaessa voi mm. maksaa kalastonhoitomaksun tai ostaa kartan alueelle. Myös Kevon luonnonpuistoon liittyviä tuotteita löytyy myynnistä. Utsjoen kunnan matkailuinfo toimii kesäkauden samassa yhteydessä.

Tilaan pystytetään Sääski! -näyttely, joka on Ylä-Lapin luontokeskus Siidan vaihtonäyttelytuotantoa. Sääski! -näyttely esittelee hyönteismaailman iloisesti inisevien imukärsäläisten edesottamuksia. Tekstit ja valokuvat valaisevat myös ihmisen ja tiettyjen eläinlajien suhdetta sääskiin.

Metsähallitus toivottaa kesän kävijät tervetulleiksi!

Yhteystiedot:
Utsjoen luontotupa, p. 0206 39 7792, utsjoki@metsa.fi
Käyntiosoite: Utsjoentie 46 c, 99980 Utsjoki