LUMEN JA JÄÄN ÄÄNET-työpaja

19 – 20.4. (2pv) klo 9.00 – 16.00

Äänityöpajassa kerätään ja tuotetaan pohjoisten ympäristöjen ääniä. Kahden päivän aikana paikallisia ääniympäristöjä lähestytään useilla tavoilla ja tekniikoilla. Tuloksena syntyy ääniaineistoa, jota voidaan hyödyntää eri tuotannoissa tai rakentaa äänikirjastoja tulevaisuuden audiovisuaalisia tarpeita varten – esimerkiksi peleihin, verkkosivuille, äänilogoihin, videoihin tai virtuaalitodellisuuden sovelluksiin. Työpajan toteutusta ja sisältöä muokataan osallistujien toiveiden mukaisesti. Elementtejä voidaan työpajan aikana kokeilla hyödyntää lisätyssä todellisuudessa, jolloin elävään ympäristöön lisätään tietokoneella tuotettua aineistoa.

Työpaja on käytännönläheinen ja sen aikana tutustutaan ääni-ilmaisuun, äänittämiseen ja äänentyöstämiseen. Työpajan yhtenä tuloksena on osallistujien kanssa yhteisesti toteutettava äänitaidenäyttely. Osallistujat saavat myös mukaansa kaikki kahden päivän aikana kerätyt ääninäytteet.

MISSÄ Áilegas-keskuksessa
KENELLE Kaikille äänestä ja äänen mahdollisuuksista kiinnostuneille, jotka tarvitsevat pohjoisiin ääniympäristöihin liittyviä elementtejä omissa töissään ja tuotteissaan.
VETÄJÄ JARI RINNE, Innovaatiopäällikkö, Lapin yliopisto taiteiden tiedekunta

TYÖPAJA on ilmainen, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista 12.4.2017 mennessä. Ilmoittautumiset outi.laiti@utsjoki.fi tai 040-6672229. Työpajan järjestää Utsjoen kunnan VirtuaaliÁilegas hanke.